Mer än 65 år
av innovation

Allt startade i slutet på 50-talet, när bröderna Sune och Karl-Uno Ivarsson behövde en vagn till den egna gården i Metsjö. De bestämde sig för att bygga en egen vagn med ett lastbilschassi som stomme. Resultatet blev långt över förväntan. Och ända sedan dess har högkvalitativa och innovativa vagnar och flakväxlare rullat ut från fabriken i Metsjö – uppskattade av många för deras höga kapacitet, marknadsledande stabilitet och låga bränsleförbrukning.

Idag blomstrar produktionen som aldrig förr med en ny generation Ivarssons vid rodret. 1984 lanserade Metsjö den revolutionerande idén att bygga vagnar från grunden med hydraulisk fjädring. En innovation som snart kopierades av flera konkurrenter och som än idag är industristandard.

Utrustade med en modern maskinpark har vi kapaciteten att använda höghållfasta material i produktionsprocessen. Det ger en produkt som håller i generationer och som samtidigt minimerar förbrukning av naturresurser. Som ett resultat av detta är vi miljöcertifierade enligt Svensk Miljöbas. Vi är också certifierade enligt ISO 3834-2 och SS EN 1090-1. Dessutom genomförs all vår svetsning av kvalificerade svetsare och vi har möjlighet spåra komponenter genom hela produktionskedjan.