Bröderna Bladins Maskinstation

Bröderna Bladins Maskinstation

Kundreferens

”Vi behöver vagnar med bra
framkomlighet och stabilitet
— även i svår terräng”

På en gård ca en mil utanför Linköping hittar vi Bröderna Bladins Maskinstation – ett familjeföretag i andra generationen. Företaget startade redan på 60-talet, men drivs sedan 2001 av bröderna Marcus och Andreas. Med en ny generation vid rodret har behovet nya, moderna, lantbruksmaskiner ökat. Och när det för ett par år sedan var dags att byta ut de över 20 år gamla vagnarna riktades blicken mot Metsjö.

“Vädret är den stora utmaningen varje dag. Därför var det viktigt att investera i en vagn med bra framkomlighet. Dessutom är det väldigt viktigt att den är stabil, även i svår terräng. Metsjö bockade av kraven, inte minst med tanke på att de använder hydraulisk fjädring och styrbara axlar," säger Marcus Bladin.

Men Metsjövagnar har funnits på brödernas gård längre än så. 2005 köptes den första flakväxlaren in, och nu består uppsättningen även av diverse flak för bland annat ensilage, schakt och spannmål.

"Metsjövagnar har på ett eller annat sätt funnits med sedan starten. Förutom att de erbjuder bra framkomlighet är en de även snabba att tippa med. Det är alltid trevligt när det går fort, så att man slipper stå och vänta i onödan."

Under åren har Bröderna Bladins verksamhet vuxit och de erbjuder nu ett brett utbud av tjänster inom gödselkörning, pressning, entreprenad och hackning. Därför är det också viktigt att ha en bred maskinflotta som klarar av de olika uppdragen.

Marcus sammanfattar:

"Vi jobbar brett. På sommaren kör vi mycket gräs och gödsel medan det på vintertid kan handla om snöskottning och halkbekämpning. Oavsett uppdrag behöver vi ha lantbruksmaskiner som tål tuffa tag och är stabila – i alla typer av väder och underlag."