Välkommen till Metsjö

Innovativa industri- och jordbruksprodukter

Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Idag smider vi som aldrig förr i Metsjö. En ny generation arbetar vidare och med nya innovationer till nytta för kunderna har vi kunnat växa till en ledande aktör i Europa. Vi satsar på fyra huvudprodukter - Vagnar, Flakväxlare, Maskinhallar och Mobila förråd. Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder och våra produktionsfaciliteter omfattar hela kedjan från stål till färdig produkt.

Innehållspresentatör Innehållspresentatör

Vagnar

Vagnar, Flakväxlare, Transportvagnar och Specialvagnar för dina behov. Metsjö har 70 års erfarenhet av transportlösningar, innovation och tekniskt ledarskap och vet vad som är bra lösningar för dina behov. Metsjö tillverkar också Grönfoderhackar som kan monteras på ett flexibelt modulsystem.


Gas- och kemikalieförråd

Vi tillverkar Gas- Miljö- och Kemskåp för högkvalitativ, milljövänlig och säker förvaring. Vi utvecklar våra produkter i ett nära samarbete med Brandskyddsmyndigheter och miljönämnder och kan bygga flexibla konstruktioner med lång livslängd.


Maskinhallar

Vi tillverkar maskinhallar i spännvidder från 10 till 40 meter. Vi följer kunden från första förfrågan till färdiglevererad hall och hjälper till med tillstånd, arkitekturritningar och liknande. Eftersom varje hall kräver mycket råvara, köper vi verksorder direkt från stålverken, På så sätt lyckas vi hålla våra attraktiva priser och även en unik flexibilitet.


Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Lansering av en nya flakväxlare MetaFlex 50-65

Växlarna bygger på den nya generationens växelsystem med 22% ökad kapacitet som nu kan hantera flak i längder från 5 till 6,5 meter. På MetaFlex 50-65 ökas oljeflödet i växlingsfasen vilket ger ett 50% snabbare växlingsförlopp. Detta gör att MetaFlex 50-65 nu växlar 40% snabbare än andra växlare. De nya växlarna har också möjlighet att enkelt skifta höjden på kroken mellan 1450 och 1570 mm, vilket innebär att i princip alla flak byggda enligt europeisk standard kan växlas. Växlarna byggs i de olika modellerna , antingen med pendelboggie eller två och tre axlar med kommunicerande kärl.

Ny design - Mindre underhåll - Bättre prestanda 

En ny design på tornet möjliggör mer utymme för hydraulisk utrustning såsom uttag för koppling av hydraulik, vilka nu också är inkapslade och därmed bättre skyddade. Även dragstången, som är byggd i höghållfast material, har nu mer utrymme för tillval. Vidare har axlarna en ny design vilket också minskar underhållet.